zöld-S Studio

Főoldal    Bemutatkozás    Kiadványok    Szolgáltatás

Műszaki fejlesztés  PEGMI  Környezetvédelem    Hírek    Hírlevél    Visszajelzés


 

 

 

 

 

A. Quatit: “Szüntelenül ...”

Az imádság gyakorlatáról a bizánci keresztény hagyomány tükrében

(második kiadás)

 

 

 

Ez volt a  Kiadó első könyve. Lektorálta: dr. Orosz László, a Nyíregyházi Hittudományi Főiskola rektora.  Egyházi jóváhagyással (1313/1995)

 

AJÁNLÁS


Fülöp püspök írt ajánlást. Az ajánlás itt olvasható.
 

 

 

A MÁSODIK KIADÁS ELÉ


Nagy öröm újra bábáskodni Kiadónk legelső kiadványával kapcsolatban.
Ha a könyv fogadtatását és fogyását tekintjük, már jóval korábban jelentkeznünk kellett volna ezzel a második kiadással. Hogy ezt nem tettük, annak oka volt az is, hogy mindig volt más kiadandó. Most is lenne, de győzött az olvasói késztetés, a hagyomány tisztelete és az ima fontossága.
További lökést és sürgetést adott az, ahogy Fülöp püspök atya a püspökszentelés végén többször hangoztatta, hogy szüntelenül imádkozni kell. S azzal, hogy kérésünkre elvállalta az Ajánlás írását, sajátos és személyes jelleget ad a mostani kiadványunknak.
 


Hátsó borítón

Nem érdekes hol vagyunk,
az imádság által szívünkben
bárhol oltárt emelhetünk Istennek”
.
(Aranyszájú Szent János)
 Nem vagyunk egyformák, így a feladatok, az elvárások sem azonosak. Ami azonos, ami közös az az, hogy mindannyiunknak követnünk kell Krisztust. Ez nekünk embereknek lehetetlennek tűnik, de tudjuk, hogy Isten segítségével minden lehetséges. S hogy ez beteljesüljön, hogy Isten segítségét mind jobban kiérdemeljük, ehhez kell az állandó kapcsolat Istennel, vagyis az ima.
A könyvbeli gondolatok a keleti (görög katolikus) szertartások, hagyomány hatása alatt íródtak. A könyv gyakorlati használhatóságáról könnyen meggyőződhetünk, ha átfutjuk a tartalomjegyzéket. Szolgálni akar a szerző könyvén keresztül, hogy majd minél többen hasonlóképpen cselekedjenek. Azaz imádkozzanak és másokat is tanítsanak arra.

 


 

 

 

 

 

 

Unio  *  Communio *  Communicatio

Egység  *  Közösség *  Kapcsolatteremtés

© zöld-S Studio

Készült: 2001. június 30.                                                   *                                                  Frissítés: 2017. április 1.